ANLAR, MEKANLAR, HİKAYELER..

2007 Fotoğraf Atölyesi ile başlayan Adem Meleke hocamızla dostluğumuz, 14 yıl sonra

FOTOGRAFINE – GEZGINMEDYA kitabı ile taçlanıyor.

Öncelikle Adem MELEKE hocamızın emeğine ve Gezgin Medya ekibine teşekkür ediyorum.

Katkıda bulunan değerli hocalarımız İbrahim Zaman, Coşkun Aral ve Ercan Arslan’a sonsuz

saygı ve teşekkürlerimizi sunuyorum.

Kitabımızda en büyük emek tabi ki fotoğraflarıyla katılan ve destekleyen değerli dostlarımızın.

En büyük teşekkürü ve tebriği onlar hak ediyor. Hep birlikte değerli bir esere imza atıyoruz.

Değerli hocalarımız ve dostlarımız, Sağ olun ve var olun..

Kitabımızın lansmanı ve sergisi 15 – 20 Kasım 2021 tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi (İstanbul) A sergi salonunda yapılacak.

Sergimiz ziyaret ve kitap satışı 15 – 20 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Dostlarımız ve hocalarımızın katılımı ile 20 Kasım Cumartesi 16:00 – 21:00 arasında Kokteyl ve imza günümüz olacak.

Tüm sanatsever fotoğraf dostlarımızı bekliyoruz..

YÜKSEL ALTUN

KİTABIMIZIN ÖNSÖZÜ

İnsan bu dünyada kendisini hatırlayan son kişi ölünce ölürmüş.

Bu yüzden neye inanırsa inansın, hangi milletten hangi coğrafyadan olursa olsun, hangi şartlarda yaşarsa yaşasın iyi bir insanın en büyük hayalidir

Yad-ı Cemil olmak.

İnsanlığın ortak bilinç tarihi ile yaşdaş olan sanat da bu arzunun yani isminin ölümsüz olmasının en güzide yöntemidir.

Elbette bir eser ortaya koyarken tek gaye kalıcı olmak, hatırlanmak değildir ancak verilen emeğin en büyük ödülüdür anılmak.

Zamanın herhangi bir diliminde bu kitabı açıp “Anlar, Mekanlar, Hikayeler” projesini seyreyleyen sevgili fotoğraf dostları;

Bilmelisiniz ki Henri Cartier Bresson’un deyimi ile **** iyi insanın aklı, gözü, yüreği ve çok büyük emeği ile karşı karşıyasınız.

***** farklı insanın öznel deneyimleri, farklı bakış açıları, akıp giden zamanda bir daha asla geri gelmeyecek anlarından oluşan bu kollektif seçkiyi hazırlarken aylarca değerlendirmelerde bulunduk.

Anlatmak istediğimiz hikâyeyi zaman, mekân, nesne ilişkisi içerisinde tartıştık. Fotoğrafın teknik zorunluluklarını ölçtük biçtik ve bizce en kıymetlilerini bir araya getirdik. Umuyorum ki “Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayattan lezzet alır” prensibince sizlere güzellikler gösterip hayatınıza bir parça lezzet katabiliriz.

Fotoğrafa yeni başlayan her heyecanlı insan için birinci hayaldir o muhteşem kareyi yakalamak. Bir gün ansızın o kare karşımıza çıksın isteriz önceleri. Ancak otuz yılı aşkın süredir duyduğum deklanşör sesinden ve ustaların ayak izlerinden öğrendiğim çok önemli bir düstur var ki;

Çektiğiniz fotoğraf okuduğunuz kitaptır, dinlediğiniz müziktir, dostluk ettiğiniz insanlardır. İyi fotoğraf çekmekle de bitmez her şey, iyi fotoğraf çeken iyi bir insan olmak gerekir. Bu iki önemli vasıfta gayret gerektirir. Muhittin İbn-i Arabi “Kader gayrete aşıktır” der.

İşte bu yüzden o muhteşem kareyi çekmek için okumak, dinlemek, seyahat etmek, dost kazanmak gayretidir fotoğrafçılık. Bu gayretiniz yeterince varsa da o zaman o kare bir gün kaderiniz olacaktır.

Üstlenmeye çalıştığım rol itibarı ile hayatımın kilometre taşlarından birisi olacak bu çalışmada büyük emeği olan tüm fotoğrafçı dostlarıma, Yüksel Altun hocamıza, Ercan Arslan ustama ve ilham kaynağımız Coşkun Aral ağabeyimize ne kadar teşekkür etsem azdır.

“35 yıl önce elime ilk fotoğraf makinasını veren dayım Rahmetli Muhammet Şenses’i özlemle ve minnetle anıyorum”

ADEM MELEKE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumunuz

Top