“İnegöl – Oylat” Fotoğraf eğitim uygulaması – 13 Mart Pazar 2016

Bu seferki fotoğraf kampımızın rotası: İnegöl ve Oylat..

İnegöl, hızla gelişen sanayisi yanı sıra, doğal güzelliklerini de korumaya çalışan, Bursa’nın güzel bir ilçesi..

Oylat, Bursa’nın İnegöl ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Aynı zamanda Oylat kaplıcalarına bağlı olan şelale, bir tatil köyü şelalesi özelliğinin yanı sıra kanyon ve mağaradan oluşmaktadır.

Oylat Şelalesi gezimizde ıhlamur, kestane, çınar, çam ve meşe ağaçlarıyla çevresinin güzelliğine ayrı bir hava katmaktadır. Ziyaret edilesi bir bölge olan Oylat Şelalesi’nin sürprizleri bunlarla da bitmiyor. Keşfedeceğiniz o kadar çok yer var ki her adımınız sizi heyecanlandıracak…

Eğitim gezisine, öğrencilerimiz, misafirlerimiz ve dostları katılabilir.

Grubumuza katılmak, hem gezip hem fotoğraf deneyiminizi geliştirmek isterseniz bize ulaşın!

Program:

07:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi hareket
(E5 üzerinde uygun yerlerde duracaktır)

08:30 Kahvaltı (Feribotta)

11:00 İnegöl – Çarşı, Kent Müzesi, İshakpaşa Camii

14:00 Öğle yemeği (İnegöl)

15:30 Oylat (Mağara, Şelale ve vadi, Hilmiye Köyü)

18:00 Oylat’tan ayrılış
21:00 İstanbul

Dahil olanlar: Ulaşım, fotoğraf danışmanlığı, Seyahat sigortası

Dahil olmayanlar: Müze, Mağara ve Ören yeri girişleri, Kahvaltı, Yemekler ve diğer ekstralar

Katılım bedeli: 110-125 TL (Katılıma göre belirlenecektir, KDV eklenecektir)

Gezilerimiz TURSAB belgeli acentalarla yapılmaktadır.

Kayıt ve rezervasyon başlamıştır.

Görüşmek dileğiyle,

Rezervasyon:

Yüksel Altun
E-Posta: [email protected]
Tel. 0533-344 28 02

Bilgi ve rezervasyon formu:

İshak Paşa Kulliyesi (İnegöl)
İnegöl Çarşısı içerisinde yer alan İshak Paşa Camisi, medrese ve türbesi ile birlikte bir yapı topluluğu oluşturmuştur. XV.yüzyıl Osmanlı mimarisinin örneklerinden biri olup, İshak Paşa’nın 1486 tarihli vakfiyesinden öğrenildiğine göre, külliyede ayrıca imaret, zaviye, han ve ahır da bulunuyordu. Bunlardan günümüze yalnızca cami, medrese ve türbe gelmiştir.

Kent Müzesi
Bu projelerden biri de “İnegöl Belediyesi Kent Müzesi” çalışmalarıdır. 2005 yılından önce dillendirilen Kent Müzesi kavramı, İnegöl’de de taraftar bularak Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’ın ilgisini çekmiş ve diğer projelerinde olduğu gibi bu işe de odaklanmıştır. Bir kente en unutulmayacak projelerden birinin de Kent Müzesi kurmak olacağı fikrini açıkça benimsemiş ve bu doğrultuda çalışmalara başlamıştır.

Oylat Tarihi
Oylat yakınlarında yer alan Saadet Köyü’nde yapılan kazılar ile elde edilen bilgiler ışığında, Oylat Kaplıcaları’nın Romalılar döneminde de var olduğu ve bu medeniyet tarafından kullanıldığı anlaşılmıştır.

Bizans imparatorluğu zamanında bölgeye hakim olan tekfurun tek kızı vardır. Baba kızını çok sevmektedir. Ama kız birgün ansızın hastalanarak yatağa düşer. Amansız hastalık çok uzun sürer. Zamanın hekimleri Tekfurun kızının derdine çare bulamazlar. Hastanın derdine derman bulmaktan aciz kalan hekimleri, kızcağızı babanın gözü önünden uzaklaştırmak ve son bir tedavi şansı vermek üzere orman içindeki o zaman için adsız olan bu kaplıcaya gönderilmesi için öneride bulunurlar. Artık hastanın bu dertten kurtulamayacağına inanırlar. Hasta kızı buraya getirirler. “Yat-öl”, “.Öl-yat” deyip bırakırlar. Çaresiz bir hastalığa tutulduğuna inanılan tekfurun kızı, hergün bu şifalı sularla yıkana yıkana, gün geçtikçe düzelmeye ve iyileşmeye başlar. Kısa zamanda eski sıhhatine ve güzelliğine kavuşur. İyileştikten sonra babasının sarayına geri döner. O zamandan itibaren Ölyat kaplıcası yöre halkı tarafından bir şifa kaynağı olarak tanınır ve kullanılır. Bu şifalı su yine o sudur, fakat zaman geçtikte “Öl-yat” ı “Oy-lat” yapmıştır. İnegöl, Bilecik, Pazaryeri, Yenişehir ve İznik’te hala bir kısım halk Oylat’a Ölyat demektedir.

Oylat Kaplıcaları
“Oylat” denildiğinde akla ilk gelen yer Oylat Kaplıcaları’dır. Bursa- Eskişehir karayolu üzerinde bulunan kaplıcalar İnegöl’e yaklaşık 27 Km mesafededir. Uludağ sırtlarında, yemyeşil bir doğanın içinde yer alan kaplıcaların birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu hastalıklardan bazıları şunlardır; cilt hastalıkları, romatizmal hastalıklar ve kireçlenme, tansiyon ile ilgili rahatsızlıklar, stresin negatif etkileri, eklem iltihaplanması, vb.

Oylat Mağarası: İnegöl’e yaklaşık 17 Km mesafede bulunan Oylat Mağarası, 665 Metre uzunluğundadır. Kaplıcaların yolu üstünde olduğu için kaplıcaların ziyaretçileri Oylat Mağarasını da görmektedirler.

Oylat şelalesi: İnegöl’de yer alan şelale, çevresindeki bin bir çeşit bitki ve ağaç nedeni ile, doğaya doymak, huzur bulmak isteyenler için olmazsa olmaz güzellikte bir köşedir.

Hilmiye Köyü: Oylat Mağarası’nın bulunduğu köy, eşsiz doğası ile son dönemlerde dikkatleri çekmektedir.

Oylat Vadisi: Oylat Vadisi, Bursa İnegöl’ün bir parçasıdır. Oylat deresini de içine alan vadi, yemyeşil doğası, tertemiz havası ile en çok rağbet gören yerlerin başında gelmektedir.

Tags: , , ,

Yorumunuz

Top