Karadeniz Bölgesinde Giresun ilinde Süllü yaylasında SÜLLÜ DAĞ EVİ’nde fotoğraf kampı yapıyoruz. 5 gün süresince fotoğraf çekeceğiz, fotoğraf konuşacağız ve gösteriler izleyeceğiz.. Her mevsim doğal güzelliklerle bezenmiş, Süllü ve çevresindeki yaylalar, yürüyüş yolları uğrak yerimiz olacak. Ayrıca, organik olarak üretilmiş yiyecekleri, yöresel pişirme tekniklerini lezzet kaybına yeme fırsatımız olacak..
Program sırasında ve öncesinde; fotoğraf çekim teknikleri anlatılacaktır. Akşamları ise; fotoğraf değerlendirme, çekim teknikleri bilgilendirme ve fotoğraf gösterileri yapılacaktır. Teknikler veya kullanılabilecek ekipmanlar için, kamp öncesinde bilgi alınız..
EĞİTMEN: Yüksel Altun, AFIAP
Tarihler: 16 – 20 Ağustos 2013 (5 Gün)
Program:
1.Gün (16.8.2014 Cumartesi) : Süllü – Sakaralan – Çaman Yaylası – Alçakbel
Programın ilk günün de pansiyonumuzun hemen arkasında bulunan ve yüzyıllardır kullanılan orman patika yolundan tırmanmaya başlıyoruz. Araç trafiği olmayan bu orman içi yolda yaklaşık 700 m tırmanırken genç ve yaşlı çam ağaçlarının arasından 2 saatlik düşük tempoda ki yürüyüşden sonra Sakaralan yaylasına varıyoruz. Bu alanda 15-20 adet yayla evi bulunmaktadır. Özellikle temmuz- ağustos ayında hayvancılıkla uğraş veren yöre insanı ile karşılaşabilir ve size gösterilecek ilgi ve alakadan rahatsız olmayacağınızı umuyoruz.
Sakaralanda bir müddet dinlendikten sonra Çağman yaylasına yürümeye başlıyoruz. Yürüyüş esnasında başka yerlerde göremeyeceğiniz, kelebekler, çiçekler ve değişik çeşitlerde ağaçların fotoğraflarını çekmeyi doğal su kaynaklarından içmeyi unutmayın. Hatta at sürüsü ile karşılaşmanız muhtemel. Çağman yaylasına iki saat yürüdükten sonra varıyoruz. Burada yine yaylanın ortasında bulunan çeşme ve oturma gurubunda bir saate yakın mola verebiliriz. Panaromik manzarada oturmanın zevkini doya doya yaşayın. Çağman yaylasında da mevsimine göre yerleşmiş insanlar olabilir.
Çağman yaylasından sonra inişe geçeceğimiz Alçakbel ören yerine doğru hareket ediyoruz ve yaklaşık 1.5 -2 saat stabilize-toprak araç yolundan orman içi manzaraya sahip Alçakbele varıyoruz. Alçakbel genellikle yöre halkının mesire yeri olarak kullanılıyor. Burada otantik Kadın Pazarı kuruluyor. Kendilerinin yaptığı inek ve koyun peyniri, köy yumurtası, ısırgan otu, orman çileği, kara lahana, tereyağ gibi tümü doğal şartlarda yetişen ve üretilen gıdaları satın almak ve satıcı yerel kadınlarla sohbet edip çay içmek oldukça zevkli bir aktivite.
Alçakbel mesire alanına Giresun halkı pazar günleri buraya gelerek piknik yapıyor ve çocuklar için bulunan oyun bahçesinde neşeli zaman geçiriyorlar. Burada geçireceğiniz 30-45 dk.zaman akabinde sizinle pansiyona transfer için buluşuyoruz.
2.Gün (17.8.2014 Pazar) : Süllü – Pınarlar – Uzun Alan Yaylası – Susuz Yaylası
Programın ikinci gününde, ilk güne nazaran biraz daha tırmanma ağırlıklı bir yürüyüş yapacağız. Hedef noktamız bulunduğumuz Süllü bölgesinin güney doğusunda bulunan Susuz Yaylası. İlk olarak Pınarlar köyüne sizi araçla transfer edeceğiz ve buradan itibaren patika yolları takip ederek 1 saat sonra Yazlak köyüne varıyoruz. Yazlak dan sonra orman alanları yer yer azalma gösteriyor ve geniş alp tipi çayırlar başlıyor.
Güney istikametinde bulunan Kayalıkların hemen altından süzülerek Uzun alan yaylasına varıyoruz. Burada hayvancılıkla Uğraş veren yöre halkı yaşamakta ve yaklaşık 15 adet yöreye has mimari özellik taşıyan, Yayla evleri bulunmakta. Fotoğraf çekmek ve dinlenmek için oldukça iyi fırsat. Düz bir alana alana kurulmuş olan bu küçük yerleşkede 1 saat kadar dinlenebilirsiniz. Manda yoğurdunun tadına bakmayı unutmayın. Şimdi hedefimiz Güneyimizde bulunan ve asıl hedefimiz olan Susuz Yaylası. Buradan itibaren yürüyüş çok daha zevkli hale geliyor. Bu arada ot biçen, hayvan otlatan insanları görmeniz muhtemel.
Şüphesiz bu yol üzerinde doğal kaynak suları ve Çeşmelerden su içmeden geçmeyin. Bütün sular doğal sağlıklı kar suları. Hepsinin kendisine haz lezzeti ve sertliği var. Uzun Alan – Susuz Yaylası arasında muhteşem bir patika yol mevcut. Düz alanda patikada yol alırken sol tarafta panoramik muhteşem bir manzara ve çam ağaçları, sağ tarafta alp tipi sonsuzluğa uzanan çayırlar. Heyacan duymamak içten değil. Sağınızda bulunan Koçoğlu tepesinin yanından kıvrılarak Susuz Yaylasına varıyoruz(1900m). Bu arada geriye dönüp baktığınızda Kilometrelerce uzunluktaki çayırların ucunda süllüde ki Pansiyonunuzu görüp akşam yemeğini düşünmeden geçmeyin.
Susuz Yaylası 20-25 haneli Geniş çayırları bulunan ve tabiki yöre halkının hayvancılık yaptığı bir yöremiz. Burada suyu Çok lezzetli olan bir çeşme mevcut. 1 saat dinlendikten sonra geriye dönüş için farklı olmayan bir güzargah salık vereceğiz. Ancak daha önce bahsettiğimiz Koçoğlu tepesi dönüş güzergahımız olacak. Yaklaşık 45 dk.yürüdükten sonra, bu güzergahın zirvesi olarak saydığımız Koç Oğlu tepesine varıyoruz (1975m).
Burada bulunan yangın gözetleme kulesinden fotoğraf çekmeyi unutmayın. Artık insan kendini bulutlara daha yakın hissediyor. Geri dönüş güzergahı daha önce kat edilen yol olacak ve pınarlar köyü camisinin yanında, pansiyona Transfer için buluşuyoruz.
3.Gün (18.8.2014 Pazartesi) : Süllü – Karagöl Dağları
3. günümüzde, Giresun dağlarının zirvesi olan karagöl dağlarına (3200 m) sönmüş volkanik göle gidiyoruz. 1.5 saatlık minübus yolculuğumuzdan sonra 2 saat lik bir yürüyüşle krater göle ulaşıyoruz.
İklimin ve coğrafyanın tamamen değiştiğini görüyoruz. Göl çevresinde piknik yapılıyor ve dönüş de oldukça eski tarihli yayla evlerinde yöre insanları ile fotoğraf çekimleri yapıyoruz.. Değişik obalarda oldukça zengin bir kültürle fotoğraf çalışmaları yapmak mümkün..
4.Gün (19.8.2014 Salı) : Süllü – Kulakkaya ve Çevresi
Üç günlük yürüyüş sonrasında bugün programımız diğer günlere nazaran biraz daha hafif geçecek ve süllü ve çevresinde görülmeye değer yerlere kısa ve yorucu olmayan geziler yapacağız. İlk olarak kahvaltıdan sonra Pansiyonumuzun güneyinde bulunan süllü deresinde boydan boya geçeceğiz.
Burada ki bitki örtüsü doğallığını korumakla birlikte dere de bulunan doğal alabalık oldukca ilgi çekici olabilir hatta balık avlama imkanı mevcut. Özellikle yaz mevsiminde bu derede yüzmek ayrı Bir zevk kaynağı olmaktadır. Dere üstünde bulunan üç adet antik kemer köprüler tarihe az da olsa ışık tutuyor.
Süllü ve çevresinde bulunan meyce ağaçlarında ki çeşitlilik karşısında şaşırmamak mümkün değil. Elma, Armut, Erik, Dut, Böğürtlen, Çilek, Ceviz, erik ve daha onlarca meyvenin tadına mevsimine göre ağacından tada bilirsiniz. Yöre insanının sıcak ilgisini daha iyi hissetmek için bir eve misafir olacağız ve kültürel alışveriş de bulunacağız. Ayrıca görülmeye değer olan bazı otantik yayla evlerini ve mimarisini görme imkanımız olacak.
Öğle yemeğinden sonra araçla birlikte Kulakkaya merkeze hareket edip buradaki Doğal güzellikleri inceleme fırsatımız olacak. Kulakkaya yakınında bulunan Desput suyundan Su içme fırsatımız olacak. Kulakkaya yaylasının güneyinde bulunan bazı mesire yerlerine Araçla birlikte ziyaretler yapacağız.
5.Gün (20.8.2014 Çarşamba) :
Süllü Dağ Evi’nden havaalanına transfer, Giresun ve Trabzon tarihi yerlerin gezilmesi ve İstanbul’a dönüş
KATILIM:
Ulaşımı herkes kendi olanaklarıyla sağlayacaktır.
Uçak (Pegasus) ile
16.8.2013 08:15 Sabiha Gökçen – Trabzon (Varış: 9:55) Fiyatı: 118.00 TL
21.8.2013 17:45 Trabzon – Sabiha Gökçen (Varış: 19:30) Fiyatı 115.00 TL
Otobüs ile
İstanbul’dan Giresun, Giresun’dan dolmuşla ulaşım (Dolmuş 15 TL)
KONAKLAMA:
Süllü Dağ Evi Özel Pansiyon (Transferler pansiyon tarafından sağlanacaktır.)
http://www.pansiyonara.com/memberbak2.asp?mem=430
4 Gece 5 Gün Yarım pansiyon (Oda, Kahvaltı, Akşam yemeği)
FİYATI: 450 TL (KDV Dahil edilecektir.)
SON REZERVASYON TARİHİ: 16 Temmuz 2013 Çarşamba
REZERVASYON VE BİLGİ İÇİN:
FOTOGRAFİNE Fotoğraf Eğitim ve Çekim Hizmetleri
Kozyatağı, Sümko Sitesi M5B Blok No: 1-D/4
Kadıköy – İSTANBUL
Tel:
+90 (533) 344 28 02
+90(541) 373 28 44
+90 (549) 373 28 44
[email protected]
www.fotografine.com.tr
NOTLAR – UYARILAR:
1. Fotoğraf makinelerinizi ve yardımcı ekipmanlarını, mevsime uygun giysileri, kullanmanız gereken ilaçlarınızı sakın unutmayın.
2. Bu bir fotoğraf kampıdır. Katılımcılar pansiyona ulaşımı kendi olanaklarıyla sağlar.
3. Kamp sırasında fotografik koşullar dikkate alınarak değişiklik yapılabilir.
4. Yeterli katılım olmaması durumunda daha gezi iptal edilebilir.
5. Katılımcılar yukarıdaki şartları Kabul etmiş sayılır.